Lumina cunostintei

Pagina religioasa a colegiului

Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău. Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin.

 
Home
Actualitate
Cuvantul sfintilor catre tineri
Rugaciuni la diferite trebuinte
Acatiste si rugaciuni audio
Filme ortodoxe
Raspunsuri duhovnicesti
Viata Sf. Nicolae
Acatistul Sf. Nicolae
Galerie foto
Modelele tinerilor de astazi
Păcate. Spovedanie.
Îndreptar de spovedanie -partea 1
Îndreptar de spovedanie -partea 2
Chestionar POST


Rugaciuni la diferite trebuinte

Slava Tie Dumnezeul nostru, slava Tie.
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi. Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Împarate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului,Care pretutindenea esti si toate le plinesti, vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si te salasluieste întru noi si ne curateste pe noi de toata întinaciunea si mântiueste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte,miluieste-ne pe noi (de trei ori).

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Si acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Prea Sfânta Treime, miluieste-ne pre noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste (de trei ori),

Slava...Si acum...

Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie împaratia Ta, faca-se voia Ta, precum în cer asa si pe pamânt. Pâinea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi în ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Ca a Ta este înparatia, puterta si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

RUGACIUNILE DIMINETII

Sculandu-ne din somn, cadem catre Tine, Bunule, si strigare îngereasca strigam Tie, Puternice:Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru rugaciunile îngerilor Tai, miluieste-ne pe noi. Slava....
Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne, mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Sfânta Treime: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru rugaciunile tuturor sfintilor Tai, miluieste-ne pre noi.

Si acum....

Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi. Ci cu frica sa strigam în miezul noptii: Sfant, Sfant, Sfant esti, Dumnezeule; pentru Nascaoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Doamne miluieste (de 12 ori).

Din somn sculandu-ma, multumescu-Ti Tie, Preasfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru îndelunga-rabdarea Ta, nu Te-ai mâniat pe mine, lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut pentru faradelegile mele,ci ai facut iubire de oameni dupa obicei; si întru deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc purerea Ta. Deci, acum lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa ma învat cuvintele Tale, sa înteleg poruncile Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant intru marturisirea inimii si sa laud preasfant numele Tau, al Tatalui si al Fiului si sl Sfantului Duh,acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Slava Tie, Împarate, Dumnezeule atotputernice, Care cu purtarea Ta de grija cea dumnezeiasca si de oameni iubitoare m-ai invrednicit pe mine, pacatosul si nevrednicul, a ma scula din somn si a dobândi intrare în sfânta casa Ta. Prineste, Doamne, si glasul rugaciunii mele, ca si al sfintelor si întelegatoarelor Tale puteri, si binevoieste ca, din inima curata si cu duh de umilinta, sa Ti se aduca Tie lauda din necuratele mele buze; ca si eu sa ma fac partas fecioarelor celor întelepte, cu luminata faclia sufletului meu, si sa Te slavesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvântul cel slavit în Tatal si în Duhul Sfânt. Amin.

Veniti sa ne închinam Împaratului nostru Dumnezeu.
Veniti sa ne închinam si sa cadem la Hristos, Împaratul nostru Dumnezeu.
Veniti sa ne închinam si sa cadem însusi Hristos, Împaratul si Dumnezeul nostru (cu trei închinaciuni).


Psalmul 50

Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea îndurarilor Tale, sterge faradelegea mea. Mai vârtos ma spala defaradelegea mea si de pacatul meu ma curateste. Ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu înaintea mea este pururea. Tie unuia am gresit si rau înaintea Ta am facut, ca sa fii îndreptatit întru cuvintele Tale si sa biruiesti când vei judeca Tu. Ca iata întru fafadelegi m-am zamislit si în pacate m-a nascut maica mea. Ca iata adevarul ai iubit;cele nearatate si cele ascunse ale întelepciunii Tale mi-ai aratat mie.Stropi-ma-vei cu isop, si ma voi curati, spalam-ma-vei, si mai vartos de cat zapada ma voi albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele cele smerite. Întoarce fata Ta de catre pacatele mele, si toate faradelegile mele, sterge-le. Inima curata zideste întru mine, Dumnezeule, si duh drept înnoieste întru cele din launtru ale mele. Nu ma lepada de la fata Ta, si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine. Da-mi mie bucuria mântuirii Tale, si cu duh stapânitor ma întareste. Învata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor întoarce. Izbavste-ma de varsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; Bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide, si gura mea va vesti lauda Ta. Ca de ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit, inima înfrânta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Domane, întru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tau vitei.

Crezul

Cred întru unul Dumnezeu, Tatal, Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, al tuturor celor vazute si nevazute. Si întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastrs mântuire S-a pogorât din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfânt si din Maria Fecioara si S-a facut om. Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si s-a îngropat; Si a înviat a treia zi dupa Scripturi; Si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui; Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfârsit. Si întru Duhul Sfânt, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede, Cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci. Întru una, sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un botez întru iertarea pacatelor. Astept învierea mortilor. Si viata veacului ce va sa fie. Amin.

Rugaciune catre sfântul înger, pazitorul vietii

Îngerule cel sfânt al lui Hristos, catre tine cad si ma rog, pazitorul meu cel sfânt,care esti dat mie de la Sfântul Botez spre pazirea sufletului si a pacatosului meu trup. Iar eu, cu lenea mea si cu obiceiurile cele rele, am mâniat preacurata lumina ta si te-am izgonit de la mine prin toate lucrurile cele de rusine; cu minciunile, cu clevetirile, cu pizma, cu osândirea, cu trufia,cu neplecarea, cu neiubirea de frati si cu tinerea de minte a raului, cu iubirea de argint, cu desfrânarea, cu mânia, cu scumpetea, cu mâncarea cea farade sat, cu betia, cu multa vorbire, cu gândurile cele rele si viclene,cu obiceiurile cele rele si cu aprinderea spre desfrânare,având o pofta deosebita spre toata pofta trupeasca. O, reaua mea dorire, pe care nici dobitoacele cele necuvântatoare nu o au! Dar cum vei putea sa cauti spre mine sau sa te apropii de mine, cel necurat ca un câine? Sau cu ce ochi, îngerule al lui Hristos, vei cauta spre mine, cel ce m-am încurcat asa de rau în lucrurile cele întinate? Sau cum voi putea sa-mi cer iertare pentru faptele mele cele amare si viclene, în care cad în toate zilele si noptile si în tot ceasul? De aceea cad înaintea Ta si ma rog, pazitorul meu cel sfânt, milostiveste-te spre mine, pacatosul, si-mi fii mie întrajutor si sprijinitor asupra pizmasului meu cel rau, cu sfintele tale rugaciuni, si împaratiei lui Dumnezeu ma fa partas cu toti sfintii, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

 

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

Preasfânta Stapâna mea, de Dumnezeu Nascatoare, cu sfintele si preaputernicele tale rugaciuni, izgoneste de la mine, smeritul si ticalosul robul tau, deznadajduirea, uitarea, necunostinta, nepurtarea de grija si toate gandurile cele întimate, cele rele si hulitoare de la ticaloasa mea inima si de la întunecata mea minte. Si stinge vapaia poftelor mele, ca sarac sunt si ticalos. Si ma izbaveste de multe rele si aduceri aminte si naravuri si de toate faptele cele rele ma slobozeste. Ca binecuvantata esti de toate neamurile, si preasfintitul tau nume se slaveste în vecii vecilor. Amin.

 

Cuvine-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea purureafericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita de cat heruvimii si mai marita fara de asemanare de ca serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvântul ai nascut, pe tine cea cu adevarat, Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

 

Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

Împarateasa mea preabuna si nadejdea mea, Nancatoare de Dumnezeu, prinitoarea saraculor si ajutatoarea strainilor, bucuria celor mâhniti, acoperurea celor necajiti, vezi nevoia mea, vezi necazul meu, ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain. Necazul meu îl stii; dezleaga-l precum vrei, ca n-am alt ajutor afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi în vecii vecilor. Amin.

 

Rugaciune la începutul lucrului

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule Unule-Nascut al Tatalui celui fara de început, Tu esti Cel ce prin gura proorocului Tau David ai zis: Iesi-va omul la lucul sau si la lucrarea sa pâna seara. Tu ai zis pringura fericitului Pavel apostolul:cel ce nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance. Si iarasi Tu ai zis prin gura Ta: Fara Mine nu puteti face nimic. Doamne, Doamne, ascult din toata inima dumnezeiestile Tale cuvintesi cu umilinta alerg la bunatatea Ta: ajuta-mi mie, cu darul Tau, sa savarsesc lucrul ce încep acum: În numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

 

Rugaciune dupa sfarsitul lucrului

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazând acum catre a T a slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine,nevrednicul robul Tau.Te slavesc si te laud si Te laud si te cânt ca pe un Domn, Stapân si Facator de bine; si iarasi cazândînaintea Ta, îti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri ca si de acum înainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc în dragostea fata de3 Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste. Si maînvredniceste în toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cânt cele preabune Tatalui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

 

Rugaciunile de la vremea mesei

Înainte de micul dejun si de masa de prânz se spune Rugaciunea Domneasca (Tatal Nostru)
Dupa micul dejun si masa de prânz se spune rugaciunea:


Multumim Tie, Hristoase Dumnezeul nostru, ca ne-ai saturat pe noi de bunatatile Tale cele pamantesti. Nu ne lipsi nici de cereasca Ta împaratie, ci, precum în mijlocul ucenicilor Tai ai venit, Mântuitorule, pace dându-le lor, vino si la noi si ne mantuieste. Amin.

 

Rugaciune de pocainta

Doamne si Stapânul vietii mele, duhul trândaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapânire si al grairii în desert nu mi-l da mie.Iar duhul curatiei, al gândului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, slugii Tale. Asa Doamne, Împarate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osândesc pe fratele meu, ca binecuvântat eszi în vecii vecilor. Amin.

 

Alta rugaciune de pocainta

Doamne Atottiitorule, Dumnezeul parintilor nostrii, al lui Avraam, al lui Isac si al lui Iacov si al semintiei lor celor drepte, Celce ai facut cerul si pamântul cu toata podoaba lor, Care ai legat marea cu cuvântul poruncii Tale, Care ai încuiat adâncul si l-ai pecetluit cu numele Tau cel temut si slavit, înaintea Caruia toate se tem si tremura din pricina atotputerniciei Tale; pentru ca nimeni nu poate sa stea înaintea stralucirii slavei Tale si nesuferita este mânia urgiei Tale asupra celor pacatosi.

Nemasurata si neajunsa este si mila fagaduintei Tale, caci Tu esti Domnul cel Preaânalt, bun, îndelulg-rabdator simult-milostiv, Caruia îi pare rau de rautatile oamenilor.

Tu Doamne, dupa multimea bunatatii Tale, ai fagaduit pocainta si iertare celor ce Ti-au gresit si dupa multimea îndurarilor Tale ai hotarât pocainta pacatosilor, spre mântuire. Asadar Tu, Doamne, Dumnezeule celor drepti, n -ai pus pocainta pentru cei drepti: pentru Avraam si Isaac si Iacov, care nu Ti-au gretit Tie, ci ai pus pocainta mie, pacatosului, pentru ca am pacatuit mai mult de cat nisipul marii. Multe sunt faradelegile mele si nu sunt vrednic a cauta si a privi la înaltimea cerului, din pricina multimii nedreptatilor mele. Strans sunt eu cu multe catuse, încât nu pot sa-mi ridic capul si nu am nici loc de odihna, pentru ca Te-am maniat si rau am facut am facut înaintea Ta; n-am împlinit voia Ta, nici am pazit poruncile Tale, ci foarte urâte am facut, înmultindu-mi smintelile.

Dar acum îmi plec genunchii inimii, rugând bunatatea Ta si zicând: Am pacatuit, Doamne, am pacatuit si faradelegile mele eu le cunosc; însa tot eu cer, si nici ma osândi la întuneruc sub pamânt, caci Tu esti , Dumnezeule, Dumnezeul celor ce se pocaiesc. Arata-Ti peste mine bunatatea Ta, mântuieste-ma pe mine, nevrednicul, dupa mare mila Ta si te voi preaslavi în toate zilele vietii mele; caci pe Tine Te slavesc toate puterile ceresti si a Ta este slava în vecii vecilor. Amin.

 

Rugaciunea învataceilor

Dumnezeule Preasfinte, izvor de nemarginita întelepciune si bunatate, facator al tuturor celor vazute si nevazute, asculta rugaciunea noastra, ce înaltam catre Tine cu multa umilinta. Întareste, Bunule, pe carmuitorii bisericesti si lumesti. Da-le lor sa cugete cele bune si folositoare pentru Biserica si Tara noastra. Apara-i de dusmanii vazuti si nevazuti, ca sa ne poata îndrepta pe calea propasirii, cu pace si cu dragoste.

Iarta noua umilitilor, lumineaza-ne mintea ca sa întelegem învataturile ce ni se dau si întru toate si de-a pururea sa pazim poruncile Tale si sa facem voia Ta cea sfânta; ca, astfel, sa putem fi folositori noua însine, parintilor, fratilor, surorilor si poporului în mijlocul caruia traim; sa aducem bucurie ti multumita învatatorilor si facatorilor nostri de bine; si sa plinim toate îndatoririle catre tara,catre obste, catre familie si catre aproapele nostru. Primeste plecarea genunchilor si rugaciunea ce o facem, ca pe o tamâie binemirositoare înaintea Ta.

Trimite harul Tau asupra noastra si ne învredniceste sa trecem cu buna rânduiala vremea învataturii. Povatuieste-ne sa umblam si sa lucram cu întelepciune în tot cursul vietii noastre,ca de noi si prin noi sa se slaveasca Preasfant numele Tau în veci . Amin.

 

Rugaciune la timp de boala

Sfanta mare mucenita a lui Hristos, Filotee, ne rugam tie cu genunchii plecati si cu lacrimi fierbinti. Adu-ti aminte de neputinta firii omenesti, de la nastere, întocmai ca mrejele paianjenului. Întru aceste mreji fiind cazuti si noi,smeritii, si neputând scapa de ele fara ajutorul lui Dumnezeu, te rugam sa ne fii mijlocitoare catre Dânsul. Ca El însusi te-a preamarit si te-a trimis în aceasra tara, ca s-o aperi si s-o pazesti de toate rautatile.
Asa, Sfânta, mare mucenita a lui Hristos,Filotee, milostiveste-te spre lacrimile batrânilor, spre suspinele maicilor,spre cererile pruncilor si spre noi,care cadem cu genunchii plecati si cerem, prin rugaciunile tale cele sfinte,ajutor si mântuire din supararile ce ne cprind. Caci stim , Sfânta mucenita,ca pentru pacatele noastre patimim acestea toate: boli, saracie, prigoniri de la vrasmasi, neploaie la vreme si alte asemenea rele. Pentru acestea cadem la milostiovirea ta, ca sa nu patimeasca si cei nevinovati din pricina noastra. Fie-ti mila si roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, ca sa strigam tie: bucura-te fecioara, mare mucenita Filotee. Amin.

 

Rugaciune la necazuri si suparari

Doamne,viforul necazurilor se ridica asupra mea si ape intrat-au pâna la sufletul meu, dar întru Tine îmi este toata nadejdea mea. Tu cunosti pricina raului ce ma bântiue. La Tine perii capului meu sunt numarati. La Tine, deci, scap si pe tine Te rog sa departezi de la mine orice pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma învaluie, ca Tu esti întarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava înaltam, Tatalui si Fiului si Sfântului Duh. Amin.

 

Rugaciune pentru vrasmasi

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel unul nascut din Tatal, mai înainte de veci, Care de buna voie ai primit moartea pe cruce pentru mîntuirea neamului omenesc si ca un mielusel fara de glas împotriva celui ce-l înjunghie, asa nu Ti-ai deschis gura;caci pe cruce fiind rastignit între cei doi tâlhari si batjocoririle de la cei potrivnici primind, spre cer Ti-ai ridicat ochii si cu bunatate Te-ai rugat: „Parinte,iarta-le lor ca nu stiu ce fac”. Tu, Doamne, ne-ai învatat sa nu stam înpotriva celui rau si ai zis: „De te va lovi cineva peste obrazul cel drept, întoarce-i si pe cel stîng”. Asemenea Tu ne-ai poruncit zicând: „Iubisi pe vrasmasii vostrii, binecuvântati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugativa pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Parintelui vostru cel din cerurio, caci El rasare soarele Sau peste cei buni si peste cei rai, si ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti”.
Tu Însuti întru tot bunule Împarate cauta la mine nevrednicul robul Tau, si do-mi tarie, ca sa nu ma mânii înpotriva vrasmasului meu si sa nu-i întorc lui loviturile cu razbunare, caci „numai al Meu este a razbuna”, graieste Domnul; iar noua, fapturilor celor dupa chipul si asemanarea ta, ne-ai poruncit Tu însuti „ca sa nu apuna soarele peste mânia voastra”, si daruri la sfintele Tale altare sa nu aducem pâna nu ne vom înpaca cu cei ce sunt în neântelegeri cu noi!
Tu deci, Care în luminoasa si sfanta rugaciune „Tatal nostru”, ne înveti sa ne rugam zicand: „Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”, ajuta-mi si mie, Doamne, ca, potrivit cuvintelor Tale, sa rasplatesc cu bine celor ce ma urasc, celor ce ma vatama si celor ce ma prigonesc.Da-le, Doamne, pacea Ta, lumineaza-le inima si le-o înmladie, ca sa-si vada gresalele si sa se caiasca de nedreptatile lor!Ni-i lasa pe ei Doamne,în ratacire si în pacat! Trimite-le lor binecuvântarea Ta, ca sa se întoarca si sa se mantuiasca si sa fie vii întru înparatia Ta!
Iara mie, Stapâne, daruieste-mi duhul curatiei, al gîndului smerit, al rabdarii si al dragostei, pentru ca în pace si cu bucurie pururea sa graiesc catre Tine unele ca acestea: „ Iarta-ne noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”. Amin.

 

Rugaciune pentru împacare

Doamne, miluieste pe cei ce ma urasc, se sfadesc cu mine si ma ocarasc; asemenea si pe cei ce ma graiesc de rau, ca nu cumva vreunul din ei sa patimeasca ceva rau pentru mine, necuratul, nici în veacul de acum, nici în veacul ce va sa fie. Ci-i sfinteste pe dânsii cu mila Ta, si-i acopera cu bunatatea Ta, Preabunule Stapâne. Amin.

 

Ruciune de multumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nosteu, Dumnezeule a toata milostivirea, care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si te cant ca pe un Domn, Stapân si facator de bine. Si iarasi cazand înaintea Ta, îti multumesc si cu smeremie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum înainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc în dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste si ma învredniceste ca în zilele vietii mele totdeauna sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Duhului Sfant, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.


Rugaciunea sotilor unul pentru altul

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ne-ai învatat totdeauna sa ne rugam unul pentru altul, caci asa vom împlini legea Ta si ne vom arata vrednici de mila Ta, cauta cu îndurare si pazeste de dusmanii vazuti si nevazuti pe sotul meu (soata mea), pe care mi l-ai daruit a petrece împreuna pâna la moarte. Daruieste-i sanatate si deplina întelepciune, ca sa-si poata îndeplini datoriile dupa voia si poruncile Tale. Fereste-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare sa le poarte. Întareste-l (o) în dreapta credinta si în dragoste desavârsita, ca sa lucram împreuna faptele bune si sa ne tocmim viata dupa sfintele Tale asezari si porunci. Ca a Ta este stapânirea si puterea în veci. Amin.

 

Rugaciunile parintilor pentru copii

Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu întelepciunea Ta ai zidit pe om din tarâna si ai suflat în fata lui suflare de viata si, binecuvântându-l ai zis: cresteti si va înmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvântat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neîncetat sa reversi harul Tau si sa Te milostivesti asupra copiilor mei pe care ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i de întelepciune si de pricepere. Apara-i de toate cursele vrasmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste îngerilor Tai ca totdeauna sa le fie calauze si povatuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea sa Te poata lauda si preamari în veci. Amin.

 

Ultimul update la aceasta pagina este din data de 28.11.10
Aceasta pagina a fost vizitata de 8785 ori