close

Proiecte realizate de elevi

Fury3D

Fury 3D are drept scop evidenţierea paşilor tehnologici de realizare a unei imprimante 3D cu ajutorul unor dispozitive şi tehnologii accesibile, folosind cunoştinţele dobândite în liceu dar şi experienţa realizării unor proiecte anterioare.
Motivaţia personală pentru realizarea acestei lucrări a pornit de la dorinţa de a construi o imprimantă 3D în sistem cartezian cu dimensiuni reduse, care să îndeplinească cerinţele unei imprimante 3D carteziene profesionale, folosind componente la îndemâna unui utilizator obişnuit. Astfel, proiectul reprezintă un pas important în industria imprimantelor 3D, ce pot fi montate cu uşurinţă în orice laborator, birou, sau chiar în locuinţa personală, fără a ocupa un spaţiu mare.

Automatizare locuință


Acest proiect constă în automatizarea unei locuințe cu sistem centralizat de comandă printr-un telefon mobil (smartphone),
prin intermediul unei conexiuni bluetooth  sau prin folosirea senzorilor.

PrintEngrave

PrintEngrave este o mașină CNC (Computer Numerical Control), ce permite desenarea și gravarea unor modele sau schițe pe diferite materiale (hârtie, carton, lemn, plută, plexiglas, materiale plastice, polistiren).

Car Wash & Coffee

„Car Wash & Coffee” este un proiect care dorește să pună în evidență un nou sistem de taxare în spălătoriile auto și anume taxarea prin SMS. Cel care dorește să spele mașina va scana un cod QR, existent pe panoul spălătoriei, descarcă aplicația pentru mobil și prin intermediul acesteia realizează plata pentru spălarea mașinii.